A COVID-19 gyermekgyógyászati vonatkozásai

2021.04.15. - 2021.04.30.

Jelentkezéshez lépjen be!

 • Akkreditálva:
  Orvos (32 pont)
  Szakdolgozó (16 pont)
 • Időtartam: 15 óra
 • Részvételi díj: van
 • Szervező: Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika
Vissza az események listájához

Kedves Kollégák!


Mi, gyermekgyógyászok szerencsésnek érezhettük magunkat, mikor egy évvel ezelőtt a világból érkező hírek, majd saját tapasztalataink is azt mutatták, hogy közvetlenül alig érintett érdeklődőként figyelhetünk a főleg felnőtteket fenyegető új járványra, a COVID-19-re. Tanultuk, figyeltük, készültünk rá, de akkor úgy tűnt, hogy alig lesz alkalmunk találkozni gyermekkorban az új típusú koronavírussal.
Eltelt egy év, és nem csak hétköznapjainkat, magánéletünket, társas kapcsolatainkat írta át a pandémia, hanem immár a gyermekgyógyászat eddig csendesnek mondható vizeit is alaposan felkavarta. A klasszikus tünetek mellett kezdetben csak a ritka gyermekkori megjelenésre jellemző tünettant tanultuk, majd a COVID fertőzötté váló kismamák újszülöttjeiért aggódtunk, később olyan új fogalmakkal kellett megismerkednünk, mint PIMS, MIS-C, long COVID. A járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet, az iskolabezárások, a családok kényszerű összezártsága, sok esetben létbizonytalansága indirekt módon gyakorolhattak hatást a gyermekek testi és lelki egészségére. 
A COVID-19 járvány tehát egyre mélyebben érinti a gyermekgyógyászatot is, és ezzel a változással fontos lépést tartanunk. Az idő sürget!

Az I. Sz. Gyermekklinika egy hiánypótló rendezvénnyel igyekszik a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos gyermekgyógyászati vonatkozású naprakész ismereteket és tapasztalatokat minél több kollégához eljuttatni.
A COVID-19 gyermekgyógyászati vonatkozásai című rendezvényt a járvány miatt sajnos csak online formában tudjuk megrendezni. A közel 15 órányi programba a gyermekgyógyászat szinte minden érintett területét felölelő előadások mellett élőben követhető interaktív kerekasztal megbeszéléseket illesztettünk. A 2021. április 15. és 28. között megtekinthető előadások után a kerekasztal megbeszélésekre 2021. április 29-30-án kerül sor.

Meggyőződésünk, hogy a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos naprakész gyermekgyógyászati tudásra egyre nagyobb szükségünk van, ezért bízunk benne, hogy a gyermekgyógyászok minél szélesebb részéhez juttathatjuk el ezen ismereteket konferenciánk útján!


Dr. Szabó Attila           Dr. Dezsőfi Antal        Dr. Tóth-Heyn Péter

Megtekinthető előadások

Az előadások megtekinthetők 2021. április 15-28. között az előadások menüpont alatt, élő online kerekasztal 2021. április 29-30-án kerül vetítésre. 

Díjak

Regisztrációs díj: 15.000 Ft 
Kedvezményes regisztrációs díj - Semmelweis Egyetem dolgozói számára: 10.000 Ft 
Szakdolgozói regisztrációs díj: 10.000 Ft
A fenti díjak tartalmazzák a 27%-os Áfa-t.

Fizetés módja
 • bankkártyával - jelentkezést követően azonnal
 • átutalással - kérjük az emese.veres@ementin.hu e-mail címre jelezze szándékát.
Akkreditáció

A rendezvény orvosok részére SE-TK/2021.I./00334-es kódszámon akkreditált. Tesztírás esetén 32 kreditpontot szerezhető. Miután az összes előadást megtekintette, megjelennek  a teszt kérdések, melyek random szerűen váltakoznak. A tesztet megszakítani és újra kezdeni nem lehetséges. 

Szakképesítések: 1. csecsemő és gyermek fül-orr-gége gyógyászat 2. csecsemő és gyermek kardiológia 3. csecsemő és gyermekgyógyászati intenzív terápia 4. csecsemő-gyermekgyógyászat 5. endokrinológia és anyagcsere-betegségek 6. gyermek gasztroenterológia 7. gyermek hemato-onkológia 8. gyermek radiológia 9. gyermek- és ifjúságpszichiátria 10. gyermekneurológia 11. gyermeksebészet 12. nefrológia 13. neonatológia

Egészségügyi szakdolgozók számára az akkreditálás folyamatban.

Szervezőbizottság
 • Prof. Dr. Szabó Attila
 • Dr. Dezsőfi Antal
 • Dr. Tóth-Heyn Péter
Technikai információ

Veres Emese
E-mail: emese.veres@ementin.hu
Tel.: +36 20 419 9219

Lupkovics Vanessa
E-mail: vanessa.lupkovics@ementin.hu
Tel.: +36 30 518 8812

Köszönjük szponzoraink támogatását!

Támogatók