A menekültek egészségügyi ellátásának kihívásai

2022. ápr. 1. - 2022. máj. 31.

Jelentkezéshez lépjen be!

  • Akkreditálva:
    Orvos (10 pont)
    Szakdolgozó (4 pont)
  • Időtartam: 3 óra 50 perc
  • Részvételi díj: van
  • Szervező: Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika
Vissza az események listájához

Kedves Kollégák!

Az elmúlt két év a Sars-Cov-2 (Covid-19) pandémia jegyében telt el. Még az 5. hullám végét éljük, de új kihívás vár a hazai egészségügyi rendszerre. Határinktól nem messze fegyveres harcok dúlnak, a polgári lakosság pedig életét féltve menekül. Orvosként, egészségügyi és egészségügyben dolgozóként, esküt tettünk az élet védelmére, a betegségek megelőzésére, az egészség megóvására és a betegségek elleni küzdelemre. Most új kihívásokkal kell szembe néznünk. Menekültek tíz- és százezrei érkeznek, köztük sok gyermek és beteg személy. Már az első napokban megtapasztaltuk, hogy eddigi ismereteink felfrissítésre szorulnak, hiszen nálunk ritkán előforduló betegségek ellátására is fel kell készülnünk. A beteg test gyógyítása mellett pedig kiemelten fontos, hogy otthonukat, hazájukat elhagyó személyekről, sokszor szétszakadt családokról van szó, amely a lélek gyógyítását is megköveteli. A feladat ellátáshoz, nekünk magunknak is felkészültnek kell lennünk.
A Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekklinikájának munkatársai és meghívott szakemberek, segítő módon és gyorsan kívánnak reagálni a kialakult helyzetre. Ezért is szervezzük meg „A menekültek egészségügyi ellátásának kihívásai” című tanfolyamunkat, amelyet a következő hetekben online elérhetővé teszünk. 
Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki várhatóan találkozni fog háborús területről érkezőkkel. Háziorvosoknak, házi-gyermekorvosoknak, gyermekorvosoknak, sürgősségi ellátást végző szakembereknek és mindenkinek, aki úgy érzi, hogy feladata lesz ezen a területen. Kérem, gondoljanak arra, hogy segíteni csak felkészülten tudunk bajba jutott embertársainkon.
A tanfolyam díjának egy részét az Ukrajnából menekülő gyermekek megsegítésére ajánljuk fel, Önökkel közösen. 


Prof. Dr. Szabó Attila
SE, I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika
 

Megtekinthető előadások

Köszönjük szponzoraink támogatását!

Támogatók