„Hunting for Hunter”
Ki ismeri fel a következő MPS II-beteget?

2021. ápr. 8. - 2021. máj. 31.

Jelentkezéshez lépjen be!

  • Akkreditálva:
  • Időtartam: 55 perc
  • Részvételi díj: nincs
  • Szervező: Takeda Pharma Kft.
Vissza az események listájához

Tisztelt Gyermekgyógyász Kollégák!

A II. típusú mucopolysaccharidosissal (MPS II, Hunter-betegség) született kisfiúkon az X kromoszómához kötött enzimdefektus 1,5-4 éves korukig semmilyen külső kóros jelet nem okoz. Ezért általában éveken át rakódhatnak le a lebontatlan glikozaminoglikánok (GAG, régi nevükön: mukopoliszacharidok) a gyermek legkülönbözőbb szerveiben okozva károkat, mire a specializált MPS Centrumokban elkezdődhet a betegségmódosító terápia.

Minél előbb kezdjük a kezelést, annál kedvezőbbek az eredmények, és a legszerencsésebb gyermekek – akik idejekorán felfedezett, enyhébb betegséggel születtek – jó életminőséggel élhetnek. Az itt kínált két rövid kreditpontszerző előadásunkkal két hazai MPS Centrumban szerzett tapasztalatainkat osztjuk meg a Kollégákkal, hogy segítsük a Hunter-beteg gyermekek minél koraibb felismerését. Ki tudja, közülünk éppen ki fog találkozni a következő esettel?

Kívánunk jó tanulást és szép tavaszt!

Üdvözlettel:

Dr. Almássy Zsuzsanna, főorvos
Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, Toxikológia és Anyagcsere Osztály

Dr. Nyul Zoltán, egyetemi adjunktus
PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika

Nyilatkozat
Az előadások a Takeda kezdeményezésére, szervezésében és támogatásával jöttek létre. Az előadásban elhangzó információk az előadók véleményét és tapasztalatait tükrözik, melyeket nem lehet a Takeda cég véleményeként interpretálni, illetve ezekre ilyen módon hivatkozni. Bármely megemlített termékre vonatkozóan az érvényes alkalmazási előírás az irányadó.

Megtekinthető előadások